"Tadić bez zaštite novih vlasti"

Potpredsednica DS Jelena Trivan tvrdi da lider te stranke Boris Tadić od nove vlasti ne može da očekuje "civilizovan odnos i zaštitu".

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 13.07.2012.

15:27

Default images

Trivan smatra da je priča o preseljenju Tadića koja je pokrenuta u javnosti "krajnje neumesna i nemoralna".

Ona je Tanjugu izjavila da je ovo pitanje pre svega bezbednosnog karaktera i podsetila da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić nedavno izjavio da je Tadić ozbiljno ugrožen zbog obračuna sa organizovanim kriminalom koji je vodio i najavljivao da će imati svu zaštitu države.

"Uprkos tome, iako Boris Tadić ne živi u rezidenciji namenjenoj predsedniku, iako su obe predsedničke vile slobodne, insistira se na tome da se Tadić iseli. Šta stoji iza toga i kakve to posledice može da ima, javnost može da pretpostavi", rekla je potpredsednica DS.

Trivan je dodala da će se, pošto je Tadić jedini predsednik koji nije uzeo stan od države i koji se nije za vreme mandata bavio sticanjem sopstvene koristi, DS pobrinuti za svog lidera.

Demokratska stranka saopštila je ranije danas da je u toku preseljenje Tadića iz kuće u kojoj je kao predsednik Srbije stanovao u prethodnom periodu, istakavši da je pitanje Tadićevog preseljenja "prvenstveno problem bezbednosne prirode".

"DS je od završetka izbornog procesa u proceduri nalaženja adekvatnog stambenog prostora. Suština pitanja preseljenja predsednika DS-a Borisa Tadića je prvenstveno problem bezbednosne prirode", navedeno je u saopštenju.

Ta stranka je navela i da će iznajmiti prostor u kome će živeti njen predsednik, a da će javnost o tome biti blagovremeno obaveštena, na transparentan način koji osigurava bezbednost koja je neophodna.

"Radi istinitog i potpunog informisanja javnosti važno je naglasiti da kuća u Lackovićevoj ulici broj 23 u Beogradu nikada nije bila rezidencija predsednika države, ni Srbije, ni nekadašnje Jugoslavije", ističe DS.

U saopštenju se dodaje da Tadić nikada nije živeo u rezidenciji predsednika Republike, a da su jedine rezidencije koje su predviđene za predsednika Republike - Užička 15 i Užička 23, već dostupne i na raspolaganju predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Današnje "Večernje novosti" prenele su da je predsednik Nikolić u sredu preuzeo radnu predsedničku rezidenciju u Užičkoj 23 i da bi uskoro trebalo i da se preseli u vilu u Lackovićevoj 10, u kojoj još živi Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: