Kalanovićeva odgovorila Čanku

Verica Kalanović iz URS-a, odgovarajući na kritike koje je Nenda Čanak uputio URS u listu Danas, kaže da on "prebacuje krivicu za svoj nerad na nekog drugog".

Izvor: B92

Petak, 13.07.2012.

10:39

Default images

Članica predsednistva Ujedinjenih regiona Srbije naime, izjavila je u izjavi dosatvljenoj Tanjugu, da je od lidera LSV umesto "cirkuzantskih izjava" i omalovažavanja očekivala da predloži program za Vojvodinu budući da je njegova stranka deo pokrajinske vlade.

"Očekivala sam da ćete, kao svaki ozbiljan političar, da izađete sa programom za Vojvodinu, za rešavanje pitanja nezaposlenosti koja je veća od republičkog proseka, za sanaciju Razvojne banke, podršku vojvođanskoj privredi i poljoprivredi. Očekivala sam i objašnjenje zašto godinama niste sazvali nijednu sednicu Nacionalnog saveta za decentralizaciju, iako ste njegov predsednik", rekla je Kalanović.

Čanak je rekao da od vlade koju će formirati SNS, SPS i URS ne očekuje ništa i smatra da je "u ovoj zemlji napravljena lustracija, ta vlada bi mogla da se napravi samo u Zabeli". Lider LSV je rekao i da je "Dinkić mogao da bira - ministar ili robijaš" i da je potpuno jasno da je "program URS praktično borba da se ostane na vlasti i da se ne ode u zatvor".

Kalanović je naglasila da je URS za dve godine postojanja omogućio više sredstava za gradove i opštine, vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Vojvodini, podršku regionalnim agencijama, investitorima i projektima i upitala ga šta je on "konkretno učinio za dve decenije postojanja stranke i 12 godina, koliko je na vlasti".

"Šta ste vi konkretno učinili osim pravljenja skandala, nekoliko otpevanih i odsviranih pesama u zabavnim emisijama, vožnje motornih sanki, poziva na vešanje i hapšenje i stalnog ponavljanja - di su naši novci", upitala je Kalanović.

"Mi smo suštinski drugačiji. Vi želite skandale i cirkus, a mi nalazimo rešenja", rekla je Kalanović i dodala da će URS nastaviti da se bori za svaki grad i opštinu u Srbiji, kako u Vojvodini, tako i u južnoj Srbiji i da će u novoj vladi učiniti sve da i Plandište ili Leskovac imaju jednake šanse za razvoj kao Beograd i Novi Sad.

Ona je lideru LSV čestitala ulazak u pokrajinsku vladu, ali i predložila da na narednim parlamentarnim izborima, nakon više od 20 godine postojanja te stranke na političkoj sceni prvi put nastupe samostalno, a ne da se "kriju iza skuta Demokratske stranke".

"Tako ćete dobiti realnu sliku koliko ljudi u Srbiji podržava vašu politiku. Na drugačiji stav imate pravo, ali nemate pravo na bezobrazluk, nekulturu i klevetanja", rekla je Kalanović.

"Vi danas pokazujete koliko vam je stalo i do Srbije, ali i do Vojvodine i Vojvođana. Ustav nazivate 'koještarijom', a osnovna zanimacija vam nije stvaranje nečega dobrog za državu i narod, već skandal i podela političkog plena po vojvodjanskim gradovima. Upravo zbog takvih profesionalnih i dobro plaćenih 'boraca za decentralizaciju', kao što ste vi, Vojvodina danas prvi put u svojoj istoriji spada u nedovoljno razvijeni region Srbije", poručila je Kalanović Čanku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: