CG: Na primorju i srpski policajci

Ukoliko odmor planirate da provedete u Crnoj Gori, nemojte se iznenaditi ako u nekom primorskom gradu vidite policajce iz Srbije, Hrvatske ili Albanije.

Izvor: RTV Vijesti

Sreda, 11.07.2012.

19:18

Default images

Naime, uz crnogorsku policiju u patrolama na primorju učestvuju I policajci iz regiona.

Srbin Ivan Babic, Hrvat Marko Klarić i Albanac Donand Islami zajedno ce ovog leta patrolirati crnogorskim primorjem. Stigli su spremni.

"Kada sam krenuo u Crnu Goru dobili smo službene telefone, koji su objavljeni u sredstvima javnog informisanja, gde mogu naši srpski turisti koji su tu, da se jave, pozovu...Tačnije pozovu mene ukoliko imaju neki problem, ja sam, da kažem, neka veza između njih i policijskih službenika u Crnoj Gori," kaže Ivan Babić, policajac iz Srbije.

I na taj način pokazuju da je "Moj policajac - Naš policajac". Tako se zove regionalna akcija u kojoj učestvuju policajci tri susedne države.

"Policijski sluzbenici nece imati ovlascenja da preduzimaju sredstva prinude, ali u patrolama sa ovim pripadnicima iz Srbije, Hrvatske i Albanije biće i naši policijski službenici koji imaju ovlašćenja da preduzimaju sredstva prinude shodno propisima Crne Gore," kaže Nikola Janjušević, pomoćnik direktora policije za opšte poslove.

Četiri policajca iz Albanije u Ulcinju i Budvi, dvojica iz Hrvatske u Budvi i Herceg Novom i pet iz Srbije u Baru, Herceg Novom i Budvi, značajno pomazu kolegama iz crnogorske policije, kazu njihovi domaćini.

"Oni određeni broj krimogenih lica poznaju bolje nego mi što ih poznajemo, ukazuju nam na njih prilikom zajedničkog patroliranja, mi ta lica legitimišemo, operativno obrađujemo i na taj način imamo bolju i jasniju sliku na području Budve," kaže Željko Rakočević, policajac iz Budve.

"Konkretno radim sve slicno kao i u Hrvatskoj, radio sam jednu smenu sa interventnom jedinicom policije ovde iz Budve. Išao sam sa njima na intervencije, znaci normalan radni dan koji se ni po čemu ne razlikuje od mog radnog dana u Republici Hrvatskoj," ispričao je Marko Klarić, policajac iz Hrvatske.

Za sada kažu nisu imali posla iako ih zemljaci kontaktiraju, bilo da se raspitaju, kako lakše da se snađu, bilo da izraze zadovoljstvo što ih vide. U upravi policije se nadaju da ce tako i ostati kako bi se dokazalo da je Crna Gora bezbedna turistička destinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: