Milanović uskoro na slobodi

Dragoljubu Milanoviću, bivšem direktoru RTS-a, odloženo je suđenje za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodele stanova radnicima ove medijske kuće.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

21:26

Default images

Do odlaganja suđenja koje je trebalo da se održi danas u Višem sudu u Beogradu došlo je zbog izostanka Milanovićevog advokata.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 17. septembar i tada će na njega doći sa slobode, pošto mu 31. avgusta ističe desetogodišnja zatvorska kazna.

Kako pišu "Novosti", o ovoj činjenici u sredu je sam Milanović obavestio sudiju Veru Vukotić, koja vodi postupak za sporne stanove. Trenutno, bivši prvi čovek državne televizije nalazi se u požarevačkom zatvoru "Zabela". Sudija Vukotić je obavestila sve da će na pretresu u septembru biti saslušan veštak i dva svedoka i da bi posle toga moglo da se pređe na davanje završnih reči, posle čega će biti doneta prvostepena presuda.

Prema optužnici, Milanović je položaj zloupotrebio dodeljujući nezakonito stanove i stambene kredite odabranim pojedincima u RTS u periodu od 1. januara 1996. do 5. oktobra 2000. godine. Tvrdi se da je na taj način dodeljeno 80 stanova i oko sto stambenih kredita. Tužilaštvo ističe da je sve rađeno mimo stambene komisije, bez odgovarajuće rang- liste i bez pisane saglasnosti glavnih urednika.

Podsetimo, Milanović je osuđen na deset godina zatvora pošto je sud utvrdio da je odgovoran za pogibiju 16 radnika RTS-a prilikom bombardovanja 23. aprila 1999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: