"Porečje" duguje radnicima 20 plata

Oko 100 radnika poljoprivrednog kombinata „Porečje“ Vučje blokiralo je sve kapije preduzeća, zahtevajući od vlasnika isplatu 20 zaostalih plata i doprinosa.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

23:28

Default images

Radnici najvećeg poljoprivrednog kombinata na jugu traže i raskid privatizacije jer je “Porečje“, kako kažu, potpuno uništeno.

Traktori koji treba da prevoze voće i povrće iskorišćeni su za blokadu ulaza u Porečje. Umesto da prave džemove i smrzavaju višnju, radnici, u jeku sezone, protestuju ispred jedne od najvećih hladnjača na jugu Srbije, jer godinu dana nisu primili platu.

Do pre nekoliko godina u pogonima u Vučju tokom sezone se prerađivalo više od 600 vagona višnje, kruške, kupine, jabuke i šljive, a ove godine ni jedan kilogram.

Pored dugova bankama "Porečje" duguje i 20 milona dinara voćarima za prošlogodišnji rod kruške viljamovke. Vučjanski poljoprivredni kombinat sa 500 hektara zasada voća nekada je bio najuspešniji na jugu Srbije. Pokojni premijer Zoran Đinđić je tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama poklonio rakiju viljamovku sa plodom kruške iz „Porečja" Bilu Gejtsu koji je bio oduševljen kvalitetom i dizajnom.

Porečje je privatizovano aprila prošle godine, kada je 100 odsto kapitala kupila beogradska firma „Agrartrejd“, za 150.000 evra. Vlasnik "Porečja" nije bio dostupan za komentar šta će uraditi sa preduzećem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: