Neprofitni stanovi za 731 porodicu

Gradonačelnik Dragan Đilas i predsednik beogradskog parlamenta Aleksandar Antić obišli su kompleks "neprofitnih stanova" u Ulici Ivana Ribara.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

16:51

Default images

Sutra će biti uručeni ključevi stanarima koji će se useliti u još 731 stan.

Od 2008. do 2010. godine grad Beograd je izgradio i uselio 270 neprofitnih stanova.

Jedan od prvih stanara koji se uselio u naselje neprofitnih stanova u Ivana Ribara je Ranko Tomić. On je poželeo svima sa stambenim problemima da što pre raše.

"Prezadovoljni smo i stanom i cenom i uslovima ... Dobrobit za sve", kaže on.

Stanove su dobili ljudi zaposleni u zdravstvu, prosveti, policiji, predškolskim ustanovama, mladi bračni parovi, invalidi i zaslužni sportisti...

"Čovek ne može da ne bude srećan. Govorim u Sašino i moje ime...", kaže Đilas.

Budući stanovnici će jedan kvadratni metar plaćati 1.050 evra, što je niska cena kvadrata za taj deo grada. I to na 20 godina skoro bez kamate, odnosno sa 0,5 posto iste.

Ipak, te uslove neće imati veći broj građana, već samo najugroženiji. Ono što daje nadu je obećanje da će grad nastaviti sa realizacijom ovakvih projekata, koji su započeti u teškoj situaciji.

"Radili smo ih u krizi, a ni sada nije bolje, ali ćemo nastaviti", kaže Antić.

Stambeni prostor iznosi ukupno 60.168,94 metara kvadratnih, a pored stanova izgrađeno je više od 60 lokala i 1.203 parking mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: