Ako bude +40, vanredna situacija

Ako i sledeće sedmice temperatura nastavi da raste i dostigne najavljenih 40 stepeni u Srbiji će biti proglašena vandredna situacija, kaže za B92 Predrag Marić.

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2012.

19:11

Default images

Prethodno je potrebno da se gradske i opštinske vlasti širom zemlje usaglase i konstatuju da je rad i nastavak noralnog života nemoguć.

Prema poslednjim saznanjima najtopliji talas u ovoj godini se očekuje između 15. i 21. jula. Ministarstvo rada i socijale politike ima jasne preporuke koje bi u slučaju proglašenja vandredne situacije postale obavezujuće.

"Ako dođe do poremećaja funkcionisanja života u mestima siguran sam da će opštinski štabovi i gradski za vandredne situacije ići na tu soluciju, što automacki znači da će i republički štab zasedati i odlučiti da li će vandredna situacija biti proglašena za celu teritiriju republike ili jedan njen deo", kaže Marić.

Vandredna situacija znači da će država učiniti sve da se uspostavi normalno funkcionisanje, što znači da će ono što je do sad bila preporuka da se ne radi u periodu koji je najtopliji postati naredba koja će morati da se poštuje.

"To znači da ćemo učiniti sve da snabdevanje vodom u ugroženim predelima bude u funkcionalnom stanju. Sigurno je da ćemo celu ovu situaciju pratiti iz dana u dan i u skladu sa tim preduzimati odgovarajuće mere", dodaje Marić.

On kaže da nijedna lokalna samouprava još nije proglasila vanrednu sitaciju zbog visokih temperatura, a to je osnov da bi bile razmatrane bilo kakve mere na nivou cele zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: