"Sumnjam da će pronaći napadače"

Potpredsednik kosovske skupštine Petar Miletić, na koga je pre dve godine pokušan atentat, izjavio je da sumnja da će napadači na njega ikada biti pronađeni.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

22:39

Default images

Na njega je 2010. godine pucano u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Miletić je Tanjugu rekao da novih istražnih detalja u vezi sa pokušajem njegovog ubistva nema i da je o tome i o ubistva lekara Mesuda Džekovića koji je stradao u Kosovskoj Mitrovici takođe pre dve godine govorio u kosovskoj skupštini.

"Ja sam danas o tome govorio u skupštini Kosova, za skupštinskom govornicom, ne samo o napadu na mene, govorio sam o ubistvu dr Džekovića, koje se desilo takođe pre dve godine, tri dana pre", rekao je Miletić.

On je istakao da je pre dve godine u skupštinu hteo da dođe upravo da bi protestovao zbog ubistva dr Džekovića, ali da su ga sprečili napadači koji su pucali na njega.

"Istragu vodi Euleks u saradnji sa kosovskom policijom, već duže vremena nemam nikakvih vesti o tome dokle je istraga stigla i bojim se da za neki događaj od kojeg je prošlo dve godine teško mogu biti optimista da će se počinioci tog napada na mene pronaći", rekao je Miletić.

Tada šef poslaničkog kluba Samostalne liberalne stranke u kosovskoj skupštini ranjen je pre dve godine u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je izašao iz svog stana i pokušao da uđe u automobil.

Miletić je pogođen hicima iz vatrenog oružja u obe noge a samo je zahvaljujući sreći uspeo da preživi napad.

U Mitrovici takođe pre dve godine samo nekoliko dana ranije ubijen je pedijatar Džeković, a još jedanaest osoba povređeno kada je bačena bomba u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Mitrovice prilikom okupljanja Srba koji su protestvovali zbog otvaranja Centra kosovske vlade za civilne usluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: