Vozač GSP tukao mladog aktivistu

Građanskog aktivistu Filipa Vukšu, poznatog po slanju više od 750 prijava gradskim službama, pretukao vozač autobusa. Vozači suspendovani.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 05.07.2012.

10:59

Default images

Incident se dogodio kod okretnice na Keju oslobođenja.

Povod za ovaj incident bio je taj što je 20-godišnji Vukša 22. juna slikao polupano staklo na autobusu privatnog prevoznika "Lui travela". Kako stoji u saopštenju Granskih inicijativa, tokom fotografisanja, vozač drugog privatnog vozila ga je verbalno napao zahtevajući da prestane sa fotografisanjem.

Uznemiravanju se pridružio i vozač spornog vozila "Lui Travel-a" koji ga je zatim fizički napao. Filip Vukša se izmakao napadaču kome nije uzvratio udarcima već je ušao u otpravničku kućicu i skrenuo pažnju otpravniku, radniku GSP-a, da je napadnut. Nakog njegovog odgovora da slučaj prijavi firmi "Lui Travel", što je Filip i uradio, dodaju iz Građanskih inicijativa. Tada se prvoj dvojici pridružio i treći vozač u uniformi GSP "Beograd". Sva trojica su ga opkolila, dok je vozač GSP-a počeo sa drskim ispitivanjem o tome šta traži tu i odakle mu pravo da fotografiše uhvativši ga čvrsto za ruku.

Istrgavši ruku Filip je počeo da beži kroz park sa namerom da izbegne fizički napad vozača koji je krenuo da trči za njim. Sustigavši Filipa, vozač GSP-a je počeo jako da ga udara otvorenim šakama po celoj glavi.

Budući da je Filip od samog početka incidenta na vezi imao dispečerku GSP, ona je odmah pozvala policiju. Policija je podnela zahtev sudiji za prekršaje, pišu 24 sata "U bolnici su mi konstatovali obilno krvarenje iz nosa i lakše povrede glave. Vozač GSP nije imao nikakve veze na autobusom koji sam slikao, ali sam načuo da je zbog mojih ranijih prijava trpeo sankcije", kaže Vukša.

U GSP-u kažu da se sve prijave koje građani podnesu istražuju i da je tako i u ovom slučaju. U "Lui travelu" kažu da je Filipa napao vozač GSP-a a ne njihov i da oni nemajuništa s tim događajem.

Građanska inicijativa je poslala saopštenje medijima, u kom apeluje na nadležne institucije da izvrše pritisak na Javno komunalno preduzeće GSP "Beograd" koje je obavezno da suspenduje napadača na mladića.

Vozači suspendovani, direkcija se izvinjava

Direkcija za javni prevoz suspendovala je dvojicu vožaca autobusa zbog fizičkog napada na građanskog aktivistu Filipa Vukšu, saopštila je danas Gradska uprava.

Suspendovani su vozač privatnog prevoznika i vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" a Direkcija za javni prevoz izvinila se Vukši, izrazivši žaljenje zbog nedopustivog ponašanja vozača autobusa.

Kada policija završi istragu i po dobijanju zvaničnog izveštaja, biće preduzete i ostale adekvatne mere prema počinicima, dodaje se u saopštenju.

Direkcija za javni prevoz je, povodom incidenta od 22. juna i fizičkog napada na Vukšu, naložila da se svi učesnici tog događaja suspenduju do daljnjeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: