"Sada Srbiju vodi pravi Srbijanac"

Milo Đukanović je izjavio da ga raduje što je, izborom Tomislava Nikolića za predsednika, na čelo Srbije konačno došao autentični Srbijanac.

Izvor: Beta

Sreda, 04.07.2012.

12:16

Default images

Đukanović je to rekao u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika "Vreme", gde je govorio o svojim utiscima o novom predsedniku Srbije, odnosima Beograda i Podgorice, evropskim integracijama...

Đukanović je ocenio da je Srbija kojoj, sudeći po potencijalima, pripada mesto lokomotive evropskih integracija Balkana, danas na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci i oni koji su Beogradu pokušavali da se predstave "većim katolicima od pape".

Bivši crnogorski premijer i predsednik Demokratske partije socijalista ocenio je da će, po izboru Nikolića za predsednika, odnosi Srbije i Crne Gore "neminovno ići uzlaznom putanjom, čemu će predsednik Nikolić dati i lični pečat".

"U vreme predizborne kampanje, imao sam priliku da razgovaram sa predsednikom Nikolićem i mogu da kažem da mi je delovao veoma uverljivo kada je rekao da je za njega pitanje crnogorske nezavisnosti završeno - ono predstavlja izraz demokratske volje gradjana Crne Gore koju, kako je kazao, veoma poštuje", rekao je Đukanović.

On je naveo da ga u tom stavu nije pokolebao ni nedavni nastup Nikolića na crnogorskoj televiziji kada je predsednik Srbije rekao da Srbe i Crnogorce doživljava kao jedan narod.

"Ono što mi se čini suštinski važnim je da, za razliku od ostalih, nakon izjave predsednika Nikolića, niko u Crnoj Gori ne očekuje ni verbalne, ni političke, ni bilo kakve vrste pritisaka u smislu ugrožavanja crnogorskog nacionalnog identiteta i državne nezavisnosti. Drugim rečima, sigurni smo da više neće biti inicijativa ili akcija koje bi imale za cilj potvrdjivanje takvog stava na drugi način i drugim sredstvima", kazao je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

241 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: