Mladi matematičari osvojili medalje

Na 16. juniorskoj Balkanskoj olimpijadi iz matematike, koja je održana u mestu Verija, osnovci iz Srbije osvojili su šest medalja - tri srebrene i tri bronzane.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

21:43

Default images

"To je još jedan veliki uspeh naših matematičkih talenata na međunarodoj sceni", saopštio je direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Srebrene medelja osvojili su učenici završnog razreda Osnovne škole pri i Matematičkoj gimnaziji Luka Vukelić i Nikola Samardžić, kao i Aleksa Konstantinov iz Kikinde.

Bronza je pripala učenici sedmog razreda iz Novog Sada Kristini Silađi, njenom vršnjaku iz Osnovne škole pri Matematičkoj gimnaziji Aleksandru Miloševiću i učeniku osmog razreda iz Niša Stanislavu Todoroviću.

Ekipa mladih srpskih matematičara se iz Grčke vraća u nedelju, 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: