Ko je kriv za pomor ribe u Rasini?

Republički inspektor za zaštitu životne sredine i načelnik Ribarske službe Srbija - Jugozapad utvrđuju ko je odgovoran za pomor ribe u Rasini kod Aleksandrovca.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.06.2012.

19:35

Default images

To je Tanjugu izjavio načelnik ove službe Milan Milošević.

Pre dve nedelje, pripadnici Ribočuvarske službe "Rasina plus" pronašli su na lokalitetu Mitrovo polje kod Aleksandrovca nekoliko hiljada mrtvih riba, uglavnom potočne mrene i pastrmke.

Tada je, prema njegovim rečima, Ribočuvarska služba uspela da iz reke izvuče samo 30 odsto ribe koja je kasnije zamrznuta, a potom i uništena.

Milošević ističe da su nadležni danas obišli potencijalne zagađivače - odmarališta, hotele, restorane i preduzeća, od kojih su dobili uzorke otpadnih voda koje su oni bili dužni da kontrolišu u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje.

"Analize Agencije za zaštitu životne sredine su pokazale da nema bitnijih promena u tim vodama, mada smo to i očekivali jer se pomor riba događa u talasima. To znači da kada se vrše analize vode nakon pomora, obično je već kasno", rekao je Milošević.

"Međutim, mi ćemo nastaviti istragu", kazao je on i dodao da će u narednih nekoliko dana obići sve potencijalne zagadjivače.

Izvršićemo i pregled radnih aktivnosti kako bi se pronašao potencijalni uzrok, rekao je Milošević, koji veruje da će u toku sledeće nedelje inspektor za zaštitu životne sredine imati rezultate istrage i da će se saznati ko je odgovoran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: