Jerkov na čelu Skupštine Novog Sada

Odbornici Skupštine Novog Sada večeras su za svoju predsednicu izabrali Aleksandru Jerkov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Izvor: Beta

Petak, 29.06.2012.

20:42

Default images

Jerkov su pored stranačkih kolega za mesto predsednika predložili i odbornici Demokratske stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije.

Ona je dobila podršku 47 odbornika, a ukupno je glasalo 48 od 78 odbornika. Odbornici Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Dveri napustili su salu uoči tajnog glasanja.

Jerkov je istakla da će raditi isključivo u korist građana Novog Sada.

"I pored razlika u stavovima i idejama odbornika o tome kako Novi Sad treba da izgleda, odluke koje se budu donosile trebaju da olakšaju život građana i građanki Novog Sada", rekla je Jerkov.

Odbornici su za zamenicu predsednika Skupštine ponovo izabrali Mariju Vrebalov iz DS, a izabrani su i sekretar i zamenik sekretara gradskog parlamenta.

Posle izbora skupštinskih funkcionera sednica je završena i već za večeras zakazana nova, na kojoj bi trebalo da budu izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća, kao i direktori javnih preduzeća.

Prema najavama iz vladajućih stranaka, na mesto gradonačelnika ponovo će biti izabran Igor Pavličić (DS), a njegov zamenik biće Siniša Sević (SPS).

LSV bi u Gradskom veću trebala da ima pet članova, DS četiri, a SPS dva člana.

Na izborima u Novom Sadu najviše glasova osvojila je koalicija oko DS (18 odbornika), a slede LSV i Srpska napredna stranka (po 15). SPS ima sedam odbornika, Romska demokratska stranka šest, DSS, SRS i Dveri po pet, a Savez vojvođanskih Mađara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora po jednog odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: