Talibani odrubili glave vojnicima

Talibani su objavili video-snimak na kome se vidi kako odrubljuju glave 17 pakistanskih vojnika koje su ubili u napadu na jedan kontrolni punkt u Pakistanu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.06.2012.

18:55

Default images

Glave su odrubljene u nedelju kada su talibani iz Avganistana prešli u distrikt Gornji Dir, na severozapadu Pakistana, navodi AFP tvrdnje talibana.

Visoki bezbednosni zvaničnik iz Pešavara potvrdio je da su napadači, koji su došli iz istočne avganistanske provincije Kunar, napali ukupno 17 vojnika.

"Šest vojnika je ubijeno prvog dana, a sedam sledećeg, dok su četiri nestala i sada se zna da su i njima odrubljene glave", rekao je ovaj zvaničnik.

Na video-snimku se vidi 17 odrubljenih glava poređanih na beli čaršaf, dok maskirani muškarci stoje iza sa puškama koje su oduzeli vojnicima.

"Bog nam je podario veliku pobedu, sve smo ih pobili. Četiri glave koje vidite odrubljene su pripadnicima paravojne formacije, a ostale regularne armije", rekao je komentator na snimku.

Lokalni bezbednosni zvaničnici su potvrdili da su sve žrtve bili pakistanski vojnici.

Vojska je saopštila da je više od 100 talibana iz Avganistana napalo vojnike dok su bili u patroli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: