Makedonci među uhapšenim hakerima

Dvojica makedonskih državljana privedena su u okviru velike globalne policijske akcije, kojom je rukovodio američki FBI, zbog prevare sa kreditnim karticama.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

18:50

Default images

Oni su osumnjičeni da su preko interneta krali podatke sa kreditnih kartica i zatim ih preprodavali.

MUP Makedonije saopštio je da je učestvovao u toj akciji i da su dvojica privedena na ispitivanju u policiji, kao i da su im oduzeti kompjuteri i hard diskovi kako bi se utvrdilo njihovo učešće u multimilionerskom kriminalu.

Na zvaničnom veb sajtu FBI navedena su imena 24 osumnjičena hakera, uglavnom mlađih od 25 godina, čiji je lider prema FBI izvesni Mir Islam iz Njujorka, koji ima samo 18 godina i poznat je pod nadimkom Bog Džoš.

Prema informacije FBI, grupa je uspela da ukrade više od 200 miliona dolara sa oko 400.000 kartica, a podatke su nudili preko internet foruma.

MUP pretpostavlja da su dvojica makedonskih državljana bila zadužena za preprodavanje podataka i da su za to dobijali izvesnu novčanu nadoknadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: