Bezbedno na Tehnološkom fakultetu

U zgradi laboratorije Tehnološkog fakulteta u Beogradu desio se akcident u kojem je došlo do oslobađanja veće količine gasa vodonik sulfida, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.06.2012.

13:11

Default images

Ovaj otrovan gas, koji može biti smrtonosan čak iako je prisutan u malim količinama u vazduhu, studenti koriste za vežbe.

Kako saznajemo, došlo je do istakanja gasa iz skladišta koje se nalazi u podrumu fakulteta. Vatrogasci su brzo sanirali mesto nesreće tako da više nema opasnosti po studente i zaposlene na fakultetu koji su bili na kratko evakuisani.

"Radi se o manjem akcidentu, iz jednog bureta je počela da izlazi suspetanca u obliku dima, prijavljen je požar ali, na sreću, nije ga bilo", rekao je agenciji Beta Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije.

Curenje materije je zaustavljeno, a prilikom akcidenta niko nije povređen. "Nema opasnosti", rekao je Nikolić.
Foto: Tanjug
Zamenica načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragana Radosavljević je rekla da je došlo do hemijske reakcije, pri čemu su hemikalije u kontaktu sa vazduhom proizvele izvestan dim.

"Dojava je bila da je primećen dim u prostoriji koja je van Tehnološkog fakulteta i koja ima nezavistan ulaz sa spoljne strane u Karnegijevoj ulici, a neko je sa fakulteta javio da je primećen dim u toj prostoriji, misleći da se radi o požaru. Sada je sve pod kontrolom. Niko nije povređen i nije bilo nikog u toj prostoriji", objasnila je Radosavljević.

Ona je dodala da ekipe nisu intervenisale na gašenju, nego da istražuju kako je došlo do te hemijske reakcije.

U Hitnoj pomoći agenciji Beta je rečeno da su dobili poziv da u Karnegijevoj ulici kod broja 4 iz cisterne curi nepoznata materija. Karnegijeva ulici je, kako je rečeno, iz preventivnih mera zatvorena za saobraćaj.

Po dojavi, na lice mesta izašlo je i pet vatrogasnih kola i 16 vatrogasaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: