Kragujevac: Radnici odblokirali put

Radnici Autosaobraćaja oko 18 sati prekinuli su blokadu saobraćajnice na putu iz Kragujevca ka Koridoru 10 jer je ispunjena većina zahteva radnika.

Izvor: Beta

Sreda, 27.06.2012.

09:04

Default images

Odblokirana je i autobuska stanica, saopšteno je iz štrajkačkog odbora.

"U razgovoru sa članovima Izvršnog odbora, na čijem je čelu Nebojša Milovanović, rečeno nam je da će sutra biti saopštena imena novog rukovodstva 'Autosaobraćaja', da je formirana komisija koja će uraditi reviziju poslovanja za poslednjih pet godina, kao i da ćemo u narednih mesec dana svakog petka dobijati četvrtinu zarade", rekao je novoizbrani predsednik Štrajkačkog odbora Miljenko Alempijević.

On je dodao da je zaposlenima obećano da će, što se tiče zahteva za isplatom otpremnina i overe zdravstvenih knjižica, na tome raditi novo rukovodstvo, kao i na pronalasku strateškog partnera.

Zaposleni u "Autosaobraćaju" juče u prepodnevnim satima započeli su generalni štrajk, kada su sa dvadesetak autobusa blokirali izlaz iz Kragujevca ka korodoru 10, kao i glavnu autobusku stanicu. Sa njima je razgovarao gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović koji im je obećao pomoć u isplati plata.

Zaposleni su danas čitav dan imali nesuglasice, pa je tako rukovodstvo tri sindikata odlučilo da prekinu blokadu, a članstvo nije prihvatilo, posle čega je rasformiran štrajkački odbor i formiran novi koji je nastavio štrajk, a u popodnevnim satima pregovarao sa članovima Izvršnog odbora.

Radnici "Autosaobraćaja" su juče oko 18.00 časova deblokirali ulaz u glavnu autobusku stanicu u Kragujevcu. U toku štrajka poštuje se minimum procesa rada, odnosno radi se sa 30 odsto kapaciteta.

Sve zahteve radnici "Autosaobraćaja" uputili su 20. juna na adrese predsednika države i Agencije za privatizaciju.

U preduzeću "Autosaobraćaj" zaposleno je 530 radnika i firma je u većinskom vlasništvu države i grada Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: