KiM: Obijena kuća Srbina povratnika

Porodična kuća Ugrina Stefanovića u povratničkom selu Babljak kod Uroševca je obijena, stvari u kući su ispreturane ali nije ništa odneto.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.06.2012.

18:48

Default images

Stefanovićev sin Bojan izjavio za Radio KiM iz Čaglavice da su provalnici u kuću ušli kroz prozor, dok u njoj nije bilo nikoga, i da su izvršili potpunu premetačinu stvari, pri čemu su polomili neke stvari.

"Unutra su polomili dosta stvari i izvršili pravu premetačinu, prevrnuli su šporet, podigli tepihe, ali iz kuće nije odneto ništa", rekao je on, dodajući da u kući nisu bili njegovi roditelji koji su na par dana otišli u Niš zbog bolesti majke.

Regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši izjavio je da je policiji prijavljeno obijanje kuće u Babljaku, ali nije izneo druge detalje.

Pre sukoba na Kosovu i Metohiji u ovom selu je živelo više od 300 Srba u 60 domaćinstava, koji su potom napustili Babljak, a prvi povratnici su u selo stigli 2004. godine.

U selu Babljak kod Uroševca vratilo se oko tridesetak Srba, a obnovljeno je 56 kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: