BG:Moderna škola sa tačskrin tablom

Kroz istoriju prosvete, učitelji i nastavnici koristili su pogodnosti modernih tehnologija. U Beogradu postoji jedna škola koja se u tome izdvaja od svih.

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

18:39

Default images

Ipak čini se da nisu uspeli da isprate brizinu njihovog razvoja, i zato novootvorena privatna osnovna škola privlači pažnju javnosti, između ostalog i zbog toga što jedna školska godina košta skoro pet hiljada evra.

Nastava se u ovoj školi održava na srpskom, prema planu i program koje propisuje Ministarstvo prosvete Srbije, ali učenici koji pohađaju nastavu u Bejzi, koriste lap top računarime, u učionicama sa vajrles internetom.

Naveću pažnju đaka ipak privlači “smart table” koju imaju.

“Oni smart tablu doživljavaju kao veliki kompjuter, voleli bi da je ponesu, ali ne mogu. Interaktivna tabla je slična zelenoj, ume i da zaškripi ako dovoljno pružite olovku,” kaže vaspitačica Radmila Bajović.

Na njoj se piše olovkom, a ne kredom, učenici ne izlaze da pokvase sunđer, čak ga i nemaju, jer se jednim dodirom ekrana olovka pretvara u gumicu.

Ova škola upisuje I predškolce. Učiteljica Vukica Bogdanović kaže da je ovakav vid nastave naročito prijemčiv baš predškolskoj deci, koja još uvek u tom uzrastu vole da se igraju.

Slobodno vreme učenici koriste kako bi razvili kreativnost u nekoliko prostorija namenjenih tome, ali mogu se prepustiti i čarima animiranih filmova u bioskopskoj sali, u kojoj se održavaju i roditeljski sastanci, a u budućnosti, ako se ova oprema pojavi i u drugim školama, seminari za učitelje koji će je koristiti.

Ljudi u Ministarstvu prosvete već je zovu “pametna zgrada”, a građani “turska škola”. Ipak činjenica je da je baš ova škola, za imućnije roditelje, prva srpska osnovna škola koja se izdvaja od drugih po najmodernijim učilima.

A kako škola izgleda pogledajte u našem prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: