Srbija čestitala Crnoj Gori

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković čestitao je danas premijeru Crne Gore Igoru Lukšiću početak procesa pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom.

Izvor: Beta

Utorak, 26.06.2012.

19:24

Default images

Srpski premijer je poručio da ta odluka predstavlja ohrabrenje svim državama regiona.

"Najiskrenije vam čestitam početak pregovora o članstvu u Evropsku uniju. To je priznanje za sve reforme koje ste u prethodnom periodu sproveli. Istovremeno, ta odluka predstavlja ohrabrenje svim državama regiona da nastave svoj započeti put ka Evropskoj uniji", navodi se u čestitki premijera Cvetkovića.

Šefovi diplomatija EU odobrili su danas početak pregovora o ulasku Crne Gore u Uniju, koji će zvanično otpočeti 29. juna, otvaranjem poglavlja koja se odnose na vladavinu zakona i osnovna ljudska prava.

LDP: Evropska perspektiva celog regiona nema alternativu

Liberalno demokratska partija čestitala je danas građanima Crne Gore na početku pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

"Na istinsku opredeljenost i posvećenost evroatlantskim integracijama crnogorskog rukovodstva ministri spoljnih poslova Unije su danas reagovali pozitivno i širom otvorili vrata Crnoj Gori da se još jednim krupnim korakom približi EU", navodi se u saopštenju LDP.

Ta partija smatra, kako je navedeno u saopštenju, da će evropski put Crne Gore, "koji je od danas očito nepovratan, biti zamajac za ostale zemlje Zapadnog Balkana na njihovom putu ka EU".

"Naglašavamo da evropska perspektiva čitavog regiona nema alternativu i da je jedino ona siguran garant mira i očuvanja stabilnosti na Zapadnom Balkanu, koji je u prošlosti bio svedok bolnih događaja čije posledice i danas, nažalost, svi osećamo", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: