Neonacisti pomogli u masakru na OI?

Nemački neonacisti su, izgleda, pomogli palestinskim teroristima da na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. upadnu u sobe izraelskih sportista i ubiju njih 11.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

19:32

Default images

Ukupan krvavi bilans bio je 17 mrtvih - pošto je, osim sportista, stradao i jedan nemački policajac, kao i pet terorista.

Nemački politički nedeljnik "Špigel" je u današnjem broju objavio je da je sedam nedelja pre napada dortmundska policija dostavila bezbednosnoj službi podatak da se jedan čovek "arapskog izgleda" tajno sastao sa nemačkim neonacistom Vilijem Polom.

"Isplivavalo" je ime Sad Vali - što je bilo tajno ime palestinskog terosiste Abu Dauda, koga smatraju čovekom koji je u minhenskom masakru "vukao konce", navodi list, pozivajući se na dokumente tajne službe.

Neonacista Vilijem Pol, koji danas pod drugim imenom piše krimi-priče, pomogao je više puta Daudu i radio kao šofer, a danas je skoro siguran da je tada nesvesno bio umešan u pripremu atentata.

"Ja sam Abu Dauda vozio širom Nemačke, gde se on u različitim gradovima susretao sa Palestincima", potvrdio je Pol ovom magazinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: