Euleks potvrdio: Asanaj se ubio

Zvaničnici Euleksa su potvrdili da je predsednik Upravnog odbora Kosovske agencije za privatizaciju Dino Asanaj izvršio samoubistvo, ubadajući se nožem.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.06.2012.

20:33

Default images

Prištinska televizija Kohavision je, pozivajući se na neimenovani izvor u Euleksu, koji je prisustvovao obdukciji, potvrdio izveštaj Odeljenja za sudsku medicinu Ministarstva pravde Kosova da je reč o samoubistvu.

Asanaj je 14. juna oko 12.30 dovezen u Kliničko-bolnički centar u Prištini sa ranama opasnim po život i hitno je operisan. Preminuo je dva sata kasnije.

Obdukciji, koju su izvršili stručnjaci Odeljenja sudske medicine, prisustvovali su i stručnjaci za sudsku medicinu Euleksa, kao i glavni okružni tužilac u Prištini i tužilac Euleksa.

Prema navodima nadležnih, autopsija je nedvosmisleno pokazala da se radi o samoubistvu i da su za Asanaja, koji se ubo 11 puta, bili kobni ubodi u pluća i srce.

Asanaj je na funkciju predsednika Upravnog odbora došao sa mesta savetnika premijera Kosova Hašima Tačija za dijasporu.

Tokom rata na Kosovu Asanaj je kao emigrant bio predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova za SAD i radio je na regrutovanju dobrovoljaca za rat na Kosovu i finansijskih sredstava među kosovskom dijasporom u Americi.

Do sada se ni tužilaštvo ni policija nisu oglasili saopštenjem o tom slučaju, iako je u međuvremenu prema prištinskim medijima ispitivano više od dvadesetak mogućih svedoka.

Asanaj je dovođen u vezu sa nekoliko korupcionaških afera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: