Kosovo i Švedska protiv kriminala

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi i ministarka pravde Švedske Beatris Ask potpisali su sporazum o saradnji u borbi protiv kriminala.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.06.2012.

20:15

Default images

Švedska ministarka je rekla da je Kosovo nakon proglašenja nezavisnosti u februaru 2008. postiglo napredak istakavši da će njena zemlja nastaviti da podržava Prištinu i lobira za priznanje nezavisnosti.

Redžepi je rekao da Kosovo i Švedska imaju dobru saradnju, a kao posebno važno je naveo razmenu podataka dve policije.

"Od izuzetnog značaja je da imamo razmenu informacija i povremene studijske posete policije kako bi se delovalo preventivno protiv različitih oblika organizovanog kriminala", rekao je Redžepi.

Prema njegovim rečima, saradnja postaje još značajnija sada kada je Kosovo od Evropske unije dobilo vodič za liberalizaciju viza.

Švedska ministarka je danas u Prištini razgovarala i sa ministrom pravde Kosova Hajredinom Kučijem.

Kako je saopšteno, ministri su razgovarali o jačanju saradnje i pomoći Švedske kosovskim vlastima.

"Ministar Kuči je od svoje koleginice iz Švedske zatražio podršku za reformisanje pravosuđa i obuku sudija i tužilaca", navelo je Ministarstvo pravde Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: