Ambasador Turske u BiH kod Dodika

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik upoznao je ambasadora Turske u BiH Ahmeta Jildiza sa stavovima predstavnika RS o svim otvorenim pitanjima u BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

19:01

Default images

Dodik je naglasio spremnost Srpske za njihovo konstruktivno rešavanje.

Dodik je ponovio potrebu jedinstvenog rešavanja pitanja državne i vojne imovine, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

Predsednik Srpske i ambasador Turske razmenili su, kako se navodi, mišljenja o aktuelnim pitanjima u BiH, a bilo je reči i o mogućnostima ekonomske saradnje Republike Srpske i Turske.

Turski diplomata sastao se u Banjaluci i s predsednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojčićem, koji mu je preneo stav svih stranaka iz Srpske da lokalni izbori u Srebrenici treba da budu održani u oktobru, prema istim izbornim pravilima koja važe za druge opštine.

Radojičić je izrazio zabrinutost zbog kampanje masovne registracije birača koji ne žive u Srebrenici i politizacije čitavog procesa, saopšteno je iz kabineta predsednika parlamenta.

Radojčić i Jildiz su razgovarali o pripremama i atmosferi za lokalne izbore u oktobru, uz očekivanje da će proteći u demokratskoj atmosferi i da će građani na demokratski način izabrati organe vlasti.

Oni očekuju da će i u Srebrenici izbori proteći na demokratski način.

Jildiz se interesovao za održavanje lokalnih izbora u Srebrenici, s obzirom na to da je Turska predlagala produženje posebnih pravila koja su važila za izbore u Srebrenici pre četiri godine.

S obzirom na to da je Turska kontakt zemlja za NATO u BiH, Radojičić i Jildiz su razmenili mišljenja i o pitanjima vojne i državne imovine, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: