Počinje "Bitka za porodilišta"

Fond B92 i predstavnici donatora posetili su GAK Kliničkog centra Srbije u Višegradskoj i Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i isporučili im novu opremu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

13:48

Default images

Nova oprema namenjena našim najmlađim i najugroženijim sugrađanima obezbeđena je tokom akcije „Bitka za bebe“.

Današnja isporuka opreme započeta je na klinici u Višegradskoj, kojoj je kompanija KIBID donirala reanimacioni sto sa laringoskopom.

Direktor klinike, prof. dr Aleksandar Ljubić, se pri uručenju srdačno zahvalio donatoru, a potom seu kraćem razgovoru s predsednikom UO Fonda B92 Veranom Matićem, osvrnuo na postignute rezultate tokom „Bitke za bebe“ i izrazio uverenje u uspeh nastupajuće „Bitke za porodilišta“.
Predstavnici i donatori Fonda B92 su Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj isporučili četiri nova inkubatora i jedan reanimacioni sto. Nabavku dva nova inkubatora je donacijom obezbedio Milan Popović, dok su kompanija IDEA i Golf asocijacija Srbije donirali novac za kupovinu po jednog inkubatora. Kupovinu reanimacionog stola obezbedio je Međunarodni klub žena.

Direktorka klinike, prof. dr Ida Jovanović, se zahvalila svima koji su učestvovali u „Bici za bebe“ i tako doprineli obezbeđivanju boljih uslova za naše najmlađe borce.

Nakon što je u društvu profesorke Jovanović i donatora obišao odeljenje intenzivne nege, predsednik UO Fonda B92 Veran Matić je istakao da će se, uporedo sa isporukom preostalih inkubatora, nastaviti prikupljanje ostale deficitarne opreme za zdravstvene ustanove koje brinu o našim mališanima.

„Bitka za porodilišta je praktično počela i pre njenog zvaničnog starta. Čim smo se odlučili za novi korak u Godini beba, počeli smo sa animiranjem potencijalnih donatora da nam se priključe i daju svoj doprinos u borbi za bolje uslove u našim porodilištima. Potrebno je da se nabavi preko 50 reanimacionih stolova, isto toliko lampi za fototerapiju, 80 pulsnih oksimetara, 24 neonatalna aspiratora, kao i preko 70 monitora za praćenje vitalnih funkcija. Većini porodilišta u Srbiji su neophodni novi porođajni stolovi, kao i kreveti za smeštaj zdrave novorođene dece, a nedostaju i elementarne potrebe kao što su dušeci, posteljina, pelene, itd. Svakako da je neophodno i ove potrebe rešiti kroz ovu veliku bitku“, zaključio je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: