Obuka vozača sa oduzetom dozvolom

Prvi seminar o unapređenju znanja iz bezbednosti u saobraćaju počeo je za vozače kojima je oduzeta dozvola zbog 18 kazenih poena ili izazivanja teških nezgoda.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 18.06.2012.

08:08

Default images

Povratak dozvole će koštati oko 40.000 dinara, izjavio je direktor Agencije Stojadin Jovanović.

Direktor Jovanović kaže da je od primene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja pre dve godine do sada oduzeto više od 1.100 dozvola i da bi ih ponovo stekli vozači prethodno moraju da izmire sve novčane kazne za prekršaje i da izdrže sve kazne zatvora.

Jovanović je rekao da bi prve dozvole mogle da budu vraćene 20 dana posle početka seminara. Neophodno je da su vozačima, koji žele da pohadjaju seminar, istekle sve zaštitne mere ili mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilima, kao i da je nakon toga proteklo više od 90 dana, dodao je on.

Svi vozači kojima je Ministarstvo unutrašnjih poslova oduzelo vozačku dozvolu, prema Jovanoviću mogu da se prijave Agenciji za ove seminare.

No, tek kada prilože dokaze o ispunjenosti uslova, uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom i uplate po 25.000 dinara za obuku, polaznici mogu prisustvovati seminaru od 40 časova.

Vozači koji su ostali bez dozvole dolaze iz raznih delova Srbije i planirano je da se u narednom periodu, ukoliko ih bude više nego sada, organizuju seminari u ostalim većim gradovima. Seminari će se održavati u Privrednoj komori Srbije u Beogradu. Vožnja bez vozačke dozvole se kažnjava sa 120.000 dinara, kaznom zatvora od 15 dana i zabranom ponovnog polaganja ispita u roku od osam meseci.

U Srbiji je u saobraćajnim nesrećama 2011. godine poginulo 728 ljudi, a više od 19.000 je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: