Požar u letovalištu kod Atine

U požaru koji je izbio između mesta Keratea i Palaja Fokaja, oko 40 kilometara jugoistočno od Atine, povređena su dva vatrogasca, od kojih jedan teško.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2012.

18:48

Default images

Za sada nema izveštaja da je nastradao neko od civila.

U tom požaru su spaljene četiri kuće, a plamen koji se širi preti i ostalim zgradama. U gašenju požara učestvuje 150 vatrogasaca sa 74 vatrogasnih vozila, četiri aviona i jedan helikopter.

Vatra nije ugrozila naselja, ali je jedan dom penzionera preventivno evakuisan, rekli su zvaničnici.

"Vetar brzine od 70 kilometara na čas usmerio je širenje požara ka moru", rekao je Konstantin Leventis, gradonačelnik grada Lavrio.

On je kazao da su požar izazvali lokalni radnici koji su nastavili da zavaruju, uprkos javnim upozorenjima da to ne čine, preneo je AFP.

Ovaj požar su izazvali lokalni radnici koji su nastavili da se bave zavarivanjem uprkos javnim upozorenjima da to ne čine.

Kako prenose agencije, još dva požara su buknula izvan naseljenih oblasti na severozapadnom i na jugoistočnom delu Peloponeza i u njihovom gašenju učestvuje nekoliko desetina vatrogasnih vozila.

Požari u Grčkoj su česti tokom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: