Rasuli se radikali

Posle izbornog poraza i izlaska iz Skupštine SRS čeka lidera i nada se da on može oporaviti stranku. Odzvonilo i "Velikoj Srbiji". Pare vraćaju od ušteđevine

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2012.

09:05

Default images

Zgrada Magistrata, gde su godinama smešteni radikali, poslednjih dana gotovo da je prazna. Posle neuspeha na đurđevdanskim izborima kada SRS nije prešla cenzus, tamo svraća samo uže rukovodstvo partije, pišu Večernje novosti.

Pre podne u Magistratu svraćaju Nemanja Šarović i Zoran Krasić, a po podne Dejan Mirović, kada čeka poziv lidera Vojislava Šešelja iz Haga. Dragan Todorović čak skoro da i ne dolazi, dodaju "Novosti". Nema ni mnogo zaposlenih, jer je 40 radnika otpušteno, a s obzirom na to da je budžet stranke smanjen, jer nema novca od države, koji dobijaju samo parlamentarne stranke, doneta je i odluka da se "Velika Srbija" više ne štampa, već da izlazi samo u elektronskom izdanju. Veliko je pitanje hoće li biti novca bar za štampanje novih knjiga lidera Vojislava Šešelja.

Kredit od 800.000 evra, koji su za izbore uzeli od Komercijalne banke, vraćaće od ušteđevine. A račun će se puniti isključivo od članarina koje iznose sto dinara godišnje, navode "Novosti".

I pored svega, radikali se, ipak, nadaju da će pregurati najteže političke dane u poslednje dve decenije tokom kojih su zauzimali i do 80 mesta u Skupštini. Šale se na svoj račun pa kažu da su i sada najveća partija, ali vanparlamentarna.

"Ušli smo u vojvođanski parlament, a bićemo u vlasti u Apatinu i Bačkoj Palanci. Stranka će živeti i naš glas će se čuti i zahvaljujući suđenju Vojislavu Šešelju. Očekujemo da bude pušten na slobodu", kaže za "Novosti" Dejan Mirović.

Malo je onih koji se posle izbora raspituju za radikale. To najčešće radi Milutin Mrkonjić. Od stranaca se javljaju Rusi, Belorusi, Kubanci i Ukrajinci, a zastave tih država u ormaru su u Šešeljevom kabinetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: