GSA zadovoljna zabranom "Obraza"

GSA pozdravila je odluku USS da zabrani delovanje "Obraza" i istakla da ta odluka može biti "prekretnica" za dalju borbu protiv nasilja i diskriminacije.

Izvor: Beta

Utorak, 12.06.2012.

19:31

Default images

Gej strejt alijansa je u saopštenju ocenila da zabrane rada desničarskih organizacija neće biti dovoljne za rešavanje problema "ekstremizma i sveprisutnog nasilja", ukoliko država ne nastavi sa sistemskim merama suzbijanja i prevencije nasilja i diskriminacije.

Alijansa je izrazila očekivanje da će Ustavni sud i druge postupke za zabranu rada sličnih organizacija i grupa okončati identičnim odlukama u što kraćem roku.

U saopštenju se navodi i da je Ustavni sud prepoznao "goruću društvenu potrebu za izgradnjom demokratskog i tolerantnog društva kroz zaštitu pravnog poretka i društvenih vrednosti".

Ustavni sud Srbije je danas na predlog Republičkog tužilaštva zabranio delovanje klerofašističke organizacije "Obraz".

U zahtevu za zabranu Tužilaštvo je navelo brojne nasilne akcije te organizacije i krivične postupke i presude koje se vode protiv vođe "Obraza" Mladena Obradovića i njegovih saradnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: