11 godina od ubistva Milana Pantića

Sutra se navršava 11 godina od ubistva novinara, dopisnika večernjih novosti iz Jagodine , Milana Pantića. Ubica nije otkriven.

Izvor: B92

Nedelja, 10.06.2012.

10:43

Default images

Rodbina, prijatelji, novinari Pomoravskog okruga i Srbije sutra će obeležiti 11 godina od ubistva novinara Milana Pantića, mučki ubijenog u hodniku ispred svoga stana, u ulici Branka Radičevića, 11. juna 2001. godine, a ubica još nije otkriven.

Komemoracija će početi pomenom u 11 sati na Gradskom groblju u Jagodini gde je Pantić sahranjen a zatim i polaganjem cveća na spomen ploču na mestu ubistva. Zatim će biti položeno cveće na bistu Pantića na Trgu koji nosi njegovo ime.

Novinari će i ovog puta, sada na trgu Pantića kraj spomenika, ponoviti zahtev nadležnim organima da se ubica i nalagodavci ubistva Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović što pre pronađu i zaslužno kazne.

Pantić je ubijen u jutro, oko osam sati, sa "nekoliko udaraca tupim predemtom u glavu", dok se vraćao iz obližnje prodavnioce.

Najveći broj tekstova Pantić je objavio u rubrci "Crna hronika", pišući o kriminalu u Jagodini, Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije.

U potrazi za ubicom pripadnici Policijske uprave (PU) u Jagodini i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, "proverili su preko 2.000 lica i obavili više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija i saznanja".

Odmah posle ubistav policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 marka, ali ubica nije pronađen.

Ove sedmice, u pisanoj informaciji Tanjug-u, MUP je istakao da "rasvetljavanje ubistva Pantića predstavlja prioritet MUP, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Jagodini".

"Obimnom i kompleksnom istragom, kojom je obuhvaćen veliki broj osoba, bave se iskusni operativci MUP-a i Službe za borbu organizovanog kriminala", stoji u informaciji.

Viši tužilac u Jagodini Radoslav Vučković, izjavio je Tanjug-u da u predmetu Milana Pantića osim krivične prijave protiv N.N izvršioca kada se to dogodilo 2001. godine i određenih radnji koje su rađene posle toga "nema ništa novoga".

O tome je obavešteno Republičko tužilaštvo 21. jaunara 2008. i 30. marta 2010. godine dodao je Vučkovićg.

"Ovaj predmet je za nas i dalje otvoren, ali mi nemamo mogućnost da bilo šta poduzmemo dok ne dobijemo od policije određene podatke", rekao je Vučković.

U Narodnoj biblioteci u Jagodini biće uručena tradicionalna nagrada "za novinarsku hrabrost - Milan Pantić", a dobitnik je ove godine, novinar - dopisnik Radio televizije Srbije sa Kosova Andrija Igić.

Pantić je rođen 1954. godine u selu Dragovu kod Rekovca, novinarsku karijeru je započeo u nedeljnim novinama "Novi put" iz Jagodine, njegovo ime je upisano 3.maja 2002. godine na spomenik u Vašingtonu SAD, na 1.395.mestu, uz imena novinara sveta koji su od 1812. godine izgubili život na zadatku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: