"Poseta Irineja Zagrebu istorijska"

Radio Vatikan ocenio je da je poseta patrijarha Srpske pravoslavne crvke Irineja Hrvatskoj "istorijska", prenela je Verska informativna agencija.

Izvor: Beta

Subota, 09.06.2012.

23:22

Default images

Vatikanski radio je prvi put preneo vest o trodnevnoj poseti Irineja i Sinoda SPC-a Zagrebu gde su se sastali sa zagrebačkim nadbiskupom Josipom Bozanićem i članovima Stalnog vijeća Biskupske konferencije Hrvatske, kao i s hrvatskim državnim vrhom.

"Hrvatska i Srbija najzad treba da se izmire", navodi taj radio reči patrijarha Irineja za vreme njegove, kako se ocenjuje, "istorijske posete".

Radio Vatikan ističe da su patrijarh i kardinal spremni da rešavaju probleme iz prošlosti koji su "i dalje kamen spoticanja".

Katolička agencija Katpres iz Beča prenela je reči hrvatskog predsednika Iva Josipovića da poseta patrijarha Irineja predstavlja "važan ekumenski događaj koji doprinosi miru i prijateljstvu između naroda i vera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: