Rodić: Istraga o "Mobtelu" u toku

Austrijsko tužilaštvo potvrdilo je da povodom afere "Mobtel" vodi istragu, saopštio je vlasnik dnevnika "Kurir" Aleksandar Rodić.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.06.2012.

20:39

Default images

On je dodao da ne vidi "zašto se toga toliko boji" lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

"Naši novinari su profesionalno uradili posao. Čuli su se s kolegama u Austriji, njihovim zvaničnicima, stručnjacima, pregledali su dokumentaciju i to objavili", naveo je Rodić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

On je dodao da su novinari njegovog lista "napisali tekst na osnovu činjenica jer je interes srpske javnosti da zna šta se sve dešavalo s najvećom privatizacijom u Srbiji i zašto se vodi istraga zbog korupcije".

"Zašto je to pisanje uplašilo Dinkića kada istraga može da pokaže da nije kriv? To verovatno samo on zna", rekao je Rodić.

On smatra da je Dinkić "u svojoj poruci u 00.19 časova rekao mnogo više nego na konferenciji za novinare, na kojoj je iznosio samo neosnovane optužbe".

"Meni i mojoj porodici je preko glave takvih pritisaka, koji sa raznih strana traju već 15 godina, još od osnivanja 'Glasa javnosti' i 'Kurira'", kazao je Rodić.

Prema njegovim rečima, nikakve pretnje i pritisci neće sprečiti "Kurir" da nastavi da piše o pljački Srbije i njenih građana i o svemu onom što je u interesu javnosti.

Dinkić je juče na konferenciji za novinare kazao da se protiv njega ne vodi nikakva istraga vezano za privatizacije, o čemu je pisao "Kurir" i zapitao da li iza pisanja tog lista stoji predsednik DS-a Boris Tadić.

Posle ovakvih Dinkićevih navoda oglasila se i Demokratska stranka koja kaže da su Dinkićeve trvdnje neosnovane i neprimerene.

Prema Dinkićevim rečima, funkcioneri DS Dušan Petrović i Slobodan Homen uređuju "Kurir" ili bar to rade po potrebi i o tome, kako kaže, priča ceo grad.

Dinkić je najavio da će ponovo tužiti list "Kurir", ali ne novinarku koja, kako je rekao, nije kriva, već urednika i dodao da je od "Kurira" na osnovu predhodnih tužbi naplatio već 70.000 evra, ali da "nema cene koja se može naplatiti, ako vam obraz ukaljaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: