LSV traži uvid u Nikolićev dosije

Infomacija da je diploma predsednika Srbije Tomislava Nikolića verodostojna "predstavlja klasičnu zamenu teza", ocenila je portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 09.06.2012.

19:49

Default images

"Povrda o verodostojnosti diplome ne daje odgovore na pitanja koja je postavila LSV da li je dolazio na predavanja, kada je polagao ispite i da li su drugi studenti prisustvovali polaganju njegovih ispita", kaže Jerkov za radio B92.

Ona je je ponovila pitanja koja je u vreme izborne kampanje postavila njena stranka - zašto se Nikolić 2008. kandidovao za predsednika Srbije sa srednjom stručnom sprenom, ako je diplomirao godinu dana ranije i zašto je 2006. izjavio da studira prava u Kragujevcu i da će diplomirati za godinu dana, kada je već bio student menadžmenta u Novom Sadu, gde je i diplomirao godinu dana kasnije.

Deo odgovora na ta pitanja dobili bi da se studentski dosije Tomislava Nikolića stavi na uvid javnosti, navela je ona i dodala da bi za to trebalo da se izbori poverenik za informacije od javnog značaja.

Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca saopštio je da je vojvođanska prosvetna inspekcija utvrdila verodostojnost Nikolićeve diplome o visokom obrazovanju.

U saopštenju fakulteta se navodi da im je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice 7. juna uručio Zapisnik o inspekcijskom pregledu koji je izvršen na zahtev LSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: