Sedmi protest građana u Podgorici

Sedmi antivladin protest od početka godine završen je večeras u Podgorici porukom da je "narod srušio" vladu premijera Igora Lukšića i izborio se za izbore.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.06.2012.

20:17

Default images

Od premijera Igora Lukšića je zatraženo da podnese ostavku, a od "poštenih poslanika" da napuste parlament i pridruže se protestu.

Protest je počeo okupljanjem ispred zgrade UCG oko 18 časova, nakon čega su krenuli u "obilazak stubova sistema".Među okupljenim građanima su i neki lideri opozicionih partija - Nebojša Medojević, Goran Danilović i Andrija Mandić

Sa razglasa je poručeno da je šetnja miran protest i pozivaju se građani da ne nasjedaju na provokacije. Ispred RTCG-a poručeno da je to jedna televizija sa dva kanala, ali milion laži.

"Najgori javni servis u regionu". Građani su skandirali "lopovi, lopovi".

Građani su ispred Pobjede uzvikivali "sluge režimske". Sa razglasa poručeno da je Pobjeda "ogledalo kriminalne Crne Gore. Oni pišu najsramniju stranu istorije!".

Ispred Granda poručeno da su tu "narkobosovi ugledni biznismeni". Građani skandirali "Milovi pacovi".

"Džaba vam avioni i kamioni, drugovi i kumovi. Sve nas je više", poručuju sa razglasa. Građani pred Skupštinom su uzvikivali "ostavke, ostavke". Sa razglasa se pitaju "da li znaju da je narod pokraden do gole kože?". Skupština je nazvana izgubljenom institucijom.

Negde oko 19 časova građani su stigli ispred zgrade Vlade.

US S, MANS i SU organizovali su od početka godine šest velikih socijalnih protesta u Podgorici, na kojima se okupilo više hiljada gradjana, nezadovoljnih teškim socijalno-ekonomskim stanjem u Crnoj Gori.

Lukšić je ranije odbacio zahtev organizatora protesta u Podgorici da podnese ostavku, poručujući im da je njegova vlada u potpunosti posvećena nastavku evropskih integracija i ekonomskom oporavku.

Premijer je kazao da oni koji traže njegovu ostavku ne nude jasnu alternativu šta posle toga. Lukšić je poručio da će gradjani Crne Gore na narednim parlamentarnim izborima imati priliku da ocene rad aktuelne izvršne vlasti.

U Crnoj Gori su početkom godine poskupele struja i akcizna roba, dok se benzin prodaje po rekordnim cenama, što predstavlja novi udar na standard gradjana.

Crnogorski gradjani strahuju da, posle poskupljenja goriva i struje, postoji opasnost od povećanja cena ostalih proizvoda i usluga, kao što se to već desilo sa akciznom robom.

Skupština Crne Gore usvojila je nedavno rebalans državnog budžeta, koji predvidja smanjivanje izdataka od ukupno 16 miliona evra, kao i set mera štednje radi prevazilaženja ekonomske krize u toj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: