"Nikolićeve izjave korak unazad"

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kaže da se izjavama predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Srebrenici i Vukovaru pravi korak unazad.

Izvor: B92

Nedelja, 03.06.2012.

18:57

Default images

On kaže da nije kasno da BiH i Srbija poprave odnose.

Nikolić je promenio retoriku i nadam se da će promeniti i stavove, rekao je Izetbegović odgovarajući na pitanje novinara o nedavnim izjavama Nikolića o Vukovaru i Srebrenici, prenela je agencija Fena.

Izetbegović je nedavno turskoj agenciji Anadolija rekao da, ukoliko Nikolić nastavi da šalje pomirljive poruke i "počne da deluje onako kako govori", da će ga Predsedništvo BiH verovatno uskoro pozvati u posetu Sarajevu.

On je tada izjavio i da će s Nikolićem, kao predsednikom Srbije, "stvari nastaviti da se kreću u smeru pomirenja u regionu, popravljanju medjudržavnih odnosa i zajedničkog puta ka Evropskoj uniji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: