LSV: Nikolić urušava ugled Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine kritikovala je posetu Tomislava Nikolića ruskom predsedniku, i ocenila da on traži način da Srbiju skrene sa evropskog puta.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 27.05.2012.

11:58

Default images

LSV je ocenila da poseta novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pokazuje da će Srbiju skupo koštati to što ga je izabrala za predsednika, jer on traži način da Srbiju skrene sa evropskog puta.

Nikolić je već posle šest dana od izbora počeo da se ogradjuje od predizborno - proevropskih stavova i traži načina da Srbiju zaustavi i skrene sa evropskog puta, navodi LSV u saopštenju.

"Nikolić Tomislav, koji još nije ni položio zakletvu kao predsednik Srbije, požurio je da Putinu kaže da je put Srbije ka EU dalek i neizvestan, što ne čudi od čoveka koji je u trenucima iskrenosti najavljivao da će Srbija biti crna mrlja na evropskom tepihu", naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da je Nikolić u maju 2007. godine, kada je nekoliko dana bio predsednik Skupštine Srbije, poručio da Srbija na njegovu žalost nije ruska provincija.

"Razgovor Nikolića i Putina je upravo to i bio, razgovor predsednika Rusije s jednim provincijskim gubernatorom", ocenio je LSV i dodao da Nikolić na taj način urušava ugled Srbije kao nezavisne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: