Mladi Obama obožavao marihuanu

U novoj knjizi dobitnika Pulicerove nagrade Dejvida Maranisa su detaljno opisani srednjoškolski dani Baraka Obame, pa i njegovo "druženje" sa marihuanom.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.05.2012.

20:21

Default images

Da je američki predsednik Barak Obama u mladosti pušio marihuanu nije tajna, pošto je on to sam priznao pre par godina.

Marinis, koji je poznat po izdavanju biografskih knjiga o američkim predsednicima, napisao je novu "Barak Obama: Priča" , koja će se sredinom juna naći u knjižarama.

Američki mediji su već došli do delova knjige i objavljuju sočne detalje o Obaminim mladalačkim danima. Bari, kako su Baraka zvali prijatelji, uveo je pravilo - potpuno uvlačenje , što je značilo da ne sme nijedan dim marihuane da se izduva. Ko bi to prekršio, dok je išao džoint u krug, gubio je pravo na svoj red , navodi se u knjizi.

Obama je srednje obrazovanje stekao pohadjajući prestižnu Punahu školu u Honoluluu, na Havajima, gde se družio sa momcima koji nisu imali bilo kakve veze sa kriminalom, već su često voleli da se predaju čumi, kako na Havajima u slengu nazivaju marihuanu. Pravilo je bilo i da, kad se duva u kolima, prozori budu podignuti, da bi na kraju mogli da uživaju u oblaku dima koji su stvorili , piše u knjizi Marinis koji je danas jedan od urednika u Vašington Postu.

Autor navodi da su svi ti Obamini prijatelji kasnije postali uspešni poslovni ljudi i advokati, sem dilera koji im je prodavao travu. Njega je par godina kasnije čekićem ubio njegov gej ljubavnik , navedeno je u knjizi.

Obama je 2006. godine javno rekao da je pušio marihuanu. Isto je, desetak godina ranije, priznao i tadašnji predsednik Bil Klinton, ali je kazao da nije uvlačio dim u pluća. Obama je tu bio mnogo iskreniji i otvoreniji. Naravno da sam uvlačio, pa to i jeste svrha pušenja trave , rekao je novinarima aktuelni američki predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: