Druga žrtva napada u Finskoj

Još jedna osoba koja je ranjena u gradu Hivinke na jugu Finske preminula je, kada je napadač nasumično pucao na prolaznike sa jednog krova.

Izvor: B92

Subota, 26.05.2012.

11:04

Default images

Jednu 18-godišnju devojku je ubio na mestu, dok je 18-godišnji mladić podlegao povredama u bolnici, prenosi AP.

Napad se dogodio oko 50 kilometara severno od Helsinkija. Šef lokalne policije Marku Tuominen je rekao da je osumnjičeni uhapšen pet sati pošto je sinoć počinio zločin i da se nije opirao hapšenju.

"Osumnjičeni je nađen sa oružjem, između ostalog i sa lovačkom puškom", rekao je on.

Kako navodi agencija Asošiejted pres, ovakvi događaji nisu neuobičajeni u Finskoj, gde prema zvaničnim podacima, 650.000 ljudi poseduje oružje.

Osamnaestogodišnji napadač je počeo da puca noćas oko dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu s krova u centru grada, posle čega je pobegao, ali ga je policija jutros uhapsila.

Policija nije saopštila identitet napadača, ali je rekla da je na sebi imao kamuflažnu uniformu i da nema dozvolu za posedovanje oružja.

On nema policijski dosije i nije pružao otpor prilikom hapšenja, dodala je policija.
(Foto: Beta)
Pre četiri godine, jedan polaznik kuvarske škole u gradu Kauhajoki na zapadu zemlje ubio je devet svojih kolega i jednog profesora, a potom je izvršio samoubistvo. Godinu dana ranije, jedan 18-godišnjak usmrtio je u gradu Tusuli šest svojih školskih drugova i direktora škole.

Finske vlasti su posle toga preduzele korake kako bi poboljšale bezbednost u školama.

Pre dva meseca jedan momak ranio je oca svoje bivše devojke, a pre toga je nasumice pucao po učionici jedne škole na jugu Finske, ali tada, srećom, ranjenih nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: