"Uslov da Nikolić promeni stavove"

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da je uslov dalje saradnje dve države upravo da Nikolić promeni svoje stavove.

Izvor: B92

Subota, 26.05.2012.

16:06

Default images

On je, komentarišući demanti novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je izjavio da je Vukovar srpski grad, rekao:

"Dobro je ako je porekao, ali znamo da je istorija njegovog odnosa prema Hrvatskoj loša. Ja sam izrazio svoje uverenje, želju i nadu da će promeniti svoje stavove i naravno, pod tim uslovima će biti moguća i saradnja", prenosi Hrvatska televizija (HRT).

Nikolić je juče demantovao da je dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao da je Vukovar srpski grad i da Hrvati nemaju šta da se vraćaju u njega, a posle izveštaja hrvatskih medija da je tu izjavu dao u intervjuu za nemački list "Frankfurter algemajne cajtung".

"Predsednik Nikolić nije bilo kojem listu, od dana kada je formirana Srpska napredna stranka, a kamoli između dva izborna kruga, dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao da je Vukovar srpski grad i da Hrvati nemaju šta da se vraćaju u njega", navodi se u saopštenju Nikolića.

Na tu temu za Dnevnik 3 HRT-a u ime Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je, kako prenosi ta televizija na svom sajtu, "Tomislav Nikolić to govorio nekada, ali to nije ono što govori danas".

"Nikolić danas želi da gleda u budućnost i želi mir i stabilnost u regionu. Stub te stabilnosti moraju biti dobri odnosi Hrvatske i Srbije. Uveren sam da će prvi put biti moguće rešavati i probleme koji su ranije stavljani pod tepih", rekao je Vučić, kako prenosi HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: