"Tražiće da odustanemo od Kosova"

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica izjavio je da će EU zahtevati od Srbije odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU.

Izvor: B92

Subota, 26.05.2012.

14:05

Default images

On je izrazio uverenje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kad ga Brisel o tome formalno obavesti, to saopštiti srpskom narodu.

"Javnost Srbije treba da zna da će uskoro EU započeti sa najgrubljim pritiscima i ucenama prema Srbiji, zahtevajući potpuno odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU. Poruke sa ovakvim sadržajem već donose u Beograd diplomate iz država EU", naveo je Koštunica u saopštenju prosleđenom agenciji Beta.

On je istakao da je veoma važno što je za predsednika Srbije izabran predstavnik opozicije, jer je, kako je kazao, uveren da će Nikolić, kada ga Brisel formalno obavesti o svojim planovima, kao predsednik Srbije saopštiti srpskom narodu šta EU zateva od Srbije.

"Građane Srbije više niko neće moći da obmanjuje i zavarava kada je u pitanju politika EU prema Kosovu. Došlo je vreme za istinu i na predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću je da kada ga EU obavesti šta su uslovi za početak pregovora o članstvu u EU, to i saopšti narodu Srbije", istakao je predsednik DSS-a.

Koštunica je podsetio i da je, kad je kao predsednik Vlade Srbije prvi put čuo od zapadnih diplomata da je njihov cilj nezavisnost Kosova, "odmah odbacio takvu ideju i o tome obavestio građane Srbije".

Tomislav Nikolić je najavio da će posle polaganja zakletve u Parlamentu prvo posetiti Brisel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: