Dodik: Sarađivaću sa Nikolićem

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da je spreman da sarađuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

17:35

Default images

On je rekao da bi sa Nikolićem radio na stabilizaciji srpskog naroda u regionu u okviru svojih ustavnih ovlašćenja i Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Dodik je rekao da poštuje izbornu volju glasača u Srbiji, ali da mu je žao što je Boris Tadić izgubio izbore, ocenivši istovremeno da će, imajući u vidu raspored političkih snaga u Srbiji, ovakav izbor predstavljati neizvesnost za Srbiju.

On je ocenio da pozicija predsednika svuda u regionu, pa i njegova lično, može da bude problematična „ukoliko nema efektne vlade koja bi mogla da korespondira sa institucijama u nekom vrednosnom političkom smislu“.

„Od ključne je važnosti za zemlje kao što je Srbija da imaju jedinstvo političke vlasti i ako to jedinstvo izostane, Srbija će onda platiti značajan ceh, a to će, naravno platiti ljudi koji ovde žive“, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Dodik je u Beogradu učestvovao u radu konstitutivne sednice Organizacionog odbora za obeležavanje 70 godina od bitke na Kozari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: