Novi inkubatori za Višegradsku

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije danas je dobila tri nova inkubatora obezbeđena humanitarnom akcijom "Bitka za bebe".

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

18:45

Default images

Fond B92 i predstavnici kompanije Majkrosoft posetili su danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije i tom prilikom uručili tri nova inkubatora, koji su za potrebe najmlađih sugrađana obezbeđeni u sklopu humanitarne akcije „Bitka za bebe“.

Nova oprema za porodilište u Višegradskoj ulici obezbeđena je donacijama kompanije Majkrosoft softver d.o.o. i gospodina Milana Popovića, koji su ovoj ustanovi obezbedili nove inkubatore.

Dr Tatjana Nikolić, načelnica odeljenja neonatologije, srdačno se zahvalila predstavnicima Fonda B92 i Miajkrosofta na pokretanju čitave akcije, odnosno donaciji.

Generalni direktor kompanije Majkrosoft u Srbiji, gospodin Jugoslav Pirić, je prilikom uručenja nove opreme istakao značaj „Bitke za bebe“ za celokupno društvo i dodao da je za njega lično velika čast i privilegija što je imao priliku da bude deo borbe za živote i normalno odrastanje prevremeno rođenih beba.

„Iako je danas pomoću modernih tehnologija moguće napraviti mnogo toga velikog, u središtu svega se nalazi čovek. Mi kao kompanija ćemo uvek biti tu da pomognemo u borbi ne samo za živote naših najmlađih boraca koje smo maločas posetili na odeljenju, već i u njihovom kasnijem obrazovanju i ovladavanju modernim tehnologijama pomoću kojih će, kada stasaju, biti u prilici da pomognu novim mališanima“, zaključio je Pirić.

Pločice sa imenom gospodina Milana Popovića na dva nova inkubatora je zalepio predsednik UO Fonda B92 Veran Matić i ovom prilikom najavio početak nove bitke.

„Nakon više od 200 obezbeđenih inkubatora već smo počeli sa prikupljanjem sredstava za nabavku i druge opreme kojom naša porodilišta, nažalost, oskudevaju. Neke instrumente, kao što je neonatalni ventilator, već smo i isporučili. Sve te aktivnosti ćemo uklopiti u novu akciju, koja će uskoro krenuti pod nazivom Bitka za porodilišta“, istakao je Veran Matić zahvalivši se još jednom kompaniji Majkrosoft i Milanu Popoviću na njihovim donacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: