Slučajno otkrivene 2 pljačke u Jatu

U "Jat ervejzu" slučajno otkrili dve krađe. U jednoj od njih blagajnik uzeo čak 280.000 evra iz kase i nestao, piše Blic.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2012.

10:23

Default images

U drugom slučaju službenica iz Crne Gore domaću avio-kompaniju je oštetila za 200.000 evra.

Radiša Stojković, koji je 27 godina radio kao blagajnik "Jat ervejza", napravio je manjak u kasi od 28,4 miliona dinara. Krađa je slučajno otkrivena, tako da je Jatu ostalo samo da podnese krivičnu prijavu i naknadu štete traži preko suda.

Kako piše "Blic", krađa je otkrivena tako što je u blagajni otkriven manji gubitak, zbog čega je generalni direktor te kompanije oformio posebnu komisiju čiji je zadatak bio da utvrdi sve nepravilnosti i odakle se stvorio manjak.

Tako je ustanovljeno da je dugogodišnji blagajnik Jata krao novac tokom cele godine, tako što nije prijavljivao pazar, uzimajući iz kase novac "po sistemu da niko ne primeti". Novac je uzimao krišom, ali tako da ga kamere ne uhvate. Tako je, za nekoliko meseci, "malo po malo" skupio 28.407.004 dinara.

Iz Jata su "Blicu" potvrdili da manjak u kasi postoji i dodali da je zaposleni protiv kog je podneta krivična prijava premešten na drugo radno mesto, kao i da je dobio upozorenje pred otkaz. "Pošto je postupak u toku, više informacija ne možemo da iznosimo", rečeno je iz Jata.

Međutim, kada je protiv Stojkovića podneta krivična prijava on se više nije pojavljivao na poslu i niko ne zna gde se on trenutno nalazi.

Kada je zbog ovog slučaja kompanija Jat krenula proveru i drugih blagajni u zemlji i inostranstvu, otkrila je gotovo istovetan slučaj i u Podgorici.

Blagajnica je tamo napravila manjak od 200.000 evra, takođe po sistemu neprijavljivanja pazara. Kada je krađa otkivena, ta blagajnica je vratila 80.000 evra, a za ostatak od 120.00 je rekla da će vratiti "kada podigne kredit po povoljnim uslovima"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: