Jemen: Ofanziva na ekstremiste

Dva vojnika i šest ekstremista poginuli su tokom ofanzive jemenskih snaga na južni grad Zandžibar. Na istoku poginulo ubijeno još šest ekstremista.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.05.2012.

21:45

Default images

Prema rečima izvora iz vojske, ofanziva je sprovedena sa tri strane, uz podršku vazduhoplovnih i snaga mornarice i nadzor ministra odbrane Mohameda Nasera Ahmeda, javila je agencija Frans pres.

Ekstremisti od maja prošle godine kontrolišu Zindžibar, glavni grad pokrajine Abjan, kao i susedni grad Džar i druge delove pokrajine. U međuvremenu, jedan neimenovani lokalni zvaničnik rekao je da su u poslednje vreme intenzivirani napadi američkih bespilotnih letelica na uporišta ekstremista, a da je u najnovijem ovakvom napadu ubijeno šest boraca Al Kaide na putu istočno od Sane.

Meta ovog napada bilo je vozilo u kojem su se ekstremisti nalazili. Novi jemenski predsednik Abdrabuh Mansur Hadi obećao je prošle sedmice da će pojačati napade na pripadnike Al Kaide, čija se uporišta nalaze u južnim i istočnim delovima zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: