"Ne treba nam rat za kraj Izraela"

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad rekao je da rat nije neophodan kako bi se postiglo "uništenje" Izraela, objavila je iranska državna agencija IRNA.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.05.2012.

20:52

Default images

"Rušenje cionističkog režima nužno ne iziskuje rat. Ako zemlje u regionu prekinu veze sa cionistima i bace ljagu na njih, to će izazvati kraj tog marionetskog režima", poručio je Ahmadinežad.

Ahmadinežad, poznat po oštrim govorima protiv Izraela, smatra i da jevrejska država predstavlja "zloćudni tumor" koji treba ukloniti iz regiona, preneo je Frans pres.

Iranski predsednik, takođe, se podsmehnuo Saudijskoj Arabiji u drugim arapskim zemljama bogatim naftom, zbog njihovih veza sa Zapadom, naročito sa izraelskim saveznikom, Sjedinjenim Američkim Državama.

"Kad bi lideri tih zemalja imali i malo mozga u glavi, ne bi prodavali svoju naftu, samo da bi kupili oružje u vrednosti od 60 milijardi dolara", zaključio je Ahmadinežad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: