Oland već večeras kod Merkelove?

Ukoliko danas pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, socijalista Fransoa Oland bi već večeras trebalo da razgovara sa Angelom Merkel.

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2012.

14:52

Default images

"Ako Fransoa Oland bude izabran za predsednika Republike, mislim da će već večeras razgovarati sa nemačkom kancelarkom, zato što je to ključno za oporavak Evrope", izjavio je Olandov savetnik i socijalistički zamenik gradonačelnika Nanta Žan-Mark Ero.

Po izlasku sa glasačkog mesta, on je istakao da, kao Olandov specijalni savetnik, puno pažnje posvećuje pitanju francusko-nemačkih odnosa, zato što će to odmah biti na dnevnom redu, preneo je AFP.

Oland, koji prema anketama ima prednost u odnosu na dosadašnjeg predsednika Nikolu Sarkozija, tokom svoje kampanje iritirao je Nemce obećavajući da neće ratifikovati sporazum o budžetskoj disciplini Angele Merkel, koja je bila glavni stožer evropskog plana za izlazak iz krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: