Vladisavljević: VOA je efikasna

Direktor VOA, general Dragan Vladisavljević kaže da je Agencija tokom prethodne godine funkcionisala efikasno, zahvaljujući zaokruženoj zakonskoj regulativi.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

21:59

Default images

"Zbog toga će Agencija nastaviti sa daljim reformama, unapređenjem i implementacijom normativne regulative kako bi ostala savremena i optimalno organizovana", kazao je Vladisavljević, na prijemu u zgradi starog Generaštaba u Beogradu, povodom obeležavanja Dana VOA, 6. maja.

Dan VOA, 6. maj, slavi se u znak sećanja na osnivanje Obaveštajnog odeljenja Đeneralštaba 1920. godine.

Vladisavljević je rekao da 6. maj za pripadnike Agencije nije samo istorijski datum, već i prilika da se ukaže na njeno mesto u sistemu bezbednosti.

"Za nas je to prilika da ukažemo na mesto Agencije u sistemu bezbednosti i da se osvrnemo na rezultate postignute u godini za nama", kazao je Vladisavljević.

Vladisavljević je rekao da Agencija danas teži stalnom jačanju zbog zahteva koje nameću nestabilno međunarodno okruženje i sve kompleksnije pretnje po bezbednost građana i države.

"Zbog toga ćemo i u narednom periodu nastaviti da što kvalitetnije izvršavamo zadatke uz maksimalno stručno i profesionalno zalaganje kako bismo doprineli bezbednosti građanja u zaštiti interesa i učvršćivanju međunarodnog ugleda naše zemlje", istakao je Vladisavljević.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kazao je da savremeni izazovi, rizici i pretnje ne mogu da se ospore ukoliko nema adekvatne ili pravovremene informaciju.

"U tom smislu je izuzuetno važna uloga VOA i Vojnobezbednosne agencije. Te dve agnecije čine srž obaveštajno bezbednosnog sistema ne samo odbrane već i cele Srbije", istakao je Šutanovac.

Kako je naveo, u savremenom svetu VOA je i vojno-diplomatska agencija koja diplomatskim putem predstavlja sistem odbrane u svetu.

"Treba naglasiti da nemamo sreću da živimo u mirnom okruženju koje je prošlo sve izazove, rizike i pretnje", kazao je Šutanovac i dodao da je VOA važna, ne samo u okviru obaveštajnih strukura Srbije, nego i celog Balkana.

Svečanosti u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba u Beogradu prisustvovali su predstavnici najvišeg državnog i vojnog vrha Srbije, kao i crkveni velikodostojnici.

Obevaštajno odeljenje Đeneralštaba osnovano je u Vojsci Srba, Hrvata i Slovenaca 6. maja 1920. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: