Protest u znak podrške islamistima

Internet portal na albanskom jeziku, Portalb, najavio je za sutra mirne proteste u Skoplju protiv montiranih procesa u kojima su Albanci "nevine žrtve".

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2012.

21:21

Default images

Portal je tu inicijativu promovisao preko društvene mreže Fejsbuk, tražeći da "država prekine sa slučajevima u kojima su Albanci nevine žrtve".

Građani Makedonije pozvani su da izađu na mirne proteste u znak podrške radikalnim islamistima optuženim za nedavno ubistvo pet Makedonaca kod Smiljkovskog jezera.

Protest bi, prema najavi, trebalo bi da započne kod Jahja pašine džamije, odmah nakon molitve, a učesnici će se zaputiti ka Osnovnom sudu u Skoplju.

Ime organizatora, međutim, nije saopšteno niti je protest najavljen MUP-u.

Jahja pašina džamija pre nekolio meseci se spominjala kao jedan od tri verska objekata nad kojim Islamska verska zajednica godinama nema kontrolu.

Makedonska policija uhapsila je 20 osoba koje se dovode u vezu sa petostrukim ubistvom kod Skoplja. Devetorici od njih danas je određen pritvor od 30 dana, a za dvojicom begunaca raspisana je međunarodna poternica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: