Sarkozi "navučen na istraživanja"

Nikola Sarkozi ne pije, ne puši, ali je zato "težak zavisnik od istraživanja javnog mnjenja".

Izvor: B92

Utorak, 01.05.2012.

16:02

Default images

Poslanik francuske partije Zelenih Remon Avrilje došao je do zvaničnih dokumenata prema kojima je Jelisejska palata u periodu od juna 2007. do jula 2009. tražila 264 ankete, od kojih su se neke bavile odnosom francuskog predsednika i njegove supruge Karle Bruni.

Ove masovne narudžbine sondaža koštale su francuske poreske obveznike čak 6,35 miliona evra.

Dobar deo anketa tiče se samog francuskog lidera, dok je manje onih koje se odnose na svakodnevni život Francuza. Kako prenose francuski mediji, Sarkozi je tako 2008. godine Francuzima postavio pitanje "šta misle o njegovom venčanju sa Karlom Bruni?" kako bi saznao kako njegovi sunarodnici vide njegovu verenicu.

Francuski predsednik, inače, ima običaj da kaže kako "istraživanja javnog mnjenja ne znače ništa". Povodom rezultata prvog kruga predsedničkih izbora čak je izjavio novinarima: "Prosto vas mine želja da dajete toliki novac anketarima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: