Studenti FPU se upisuju od 3. maja

Studentima FPU biće omogućeno da od 3. maja upišu godinu na osnovu danas potpisanog protokola predstavnika Ministarstva prosvete, Uprave FPU i studenata.

Izvor: B92

Subota, 28.04.2012.

12:14

Default images

Protokol, potpisan u resornom ministarstvu, predviđa da FPU odmah obezbedi sve oblike nastave, polaganje ispita i upis godine, potvrdio je Tanjugu predstavnik studenata Miloš Kuvekalović.

Ministarstvo se na ovaj način obavezalo da do 31. maja fakultetu uplati 11,4 miliona dinara, a do 30. juna i dodatnih 5,7 miliona dinara.
Fakultet će iz sopstvenih sredstava za upis studenata obezbediti 5,7 miliona dinara.

Protokol su potpisali državni sekretar Ministarstva prosvete Radivoje Mitrović, dekan FPU Vladimir Kostić Divac i predsednik Saveta FPU Slobodan Kajtez.

Dogovor su svojim parafom na protokol potvrdili i student prodekan fakulteta Nemanja Šiljić, student prorektor Unuverziteta umetnosti UU Nikola Radeka i predsednica studentskog parlamenta UU Vesna Đoković.

Grupa studenata FPU okončala je sinoć štrajk glađu, koji je 26. aprila u jutarnjim satima započela ispred Ministarstva prosvete, pošto su s predstavnicima resornog ministarstva i Upravom fakulteta postigli dogovor o upisu godine.

Problem je nastao pre skoro dve godine kada je, u dogovoru sa Ministarstvom, odlučeno da studenti sa 60 bodova upišu godinu kao budžetski, a oni sa 48 do 59 bodova da plate deo školarine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: